Trends en Noviteiten

In bloemen, planten en interieur
b10._roos_2018.8a

Roos | Bloem van februari

De Grieken, Romeinen en Egyptenaren ontdekten vele duizenden jaren geleden de schoonheid van de romantische roos. Helaas moesten wij wachten tot de zestiende eeuw. Sindsdien groeit de populariteit van de roos non-stop en komen er ieder jaar weer nieuwe soorten bij. Het is duidelijk: van de roos zijn we nog lang niet af.
tulp2

Tulp | Bloem van januari

Ah, de tulp! Hollandser kan het haast niet, zou je denken, maar eigenlijk is de tulp oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans. Nomaden namen de kleurrijke bloemen mee naar Turkije, waar stoere sultans ze op hun tulband gingen dragen. Zo kreeg de bloem zijn naam: ‘tulipan’ betekent namelijk tulband.
w12._anthurium.11

Anthurium | Woonplant van december

Anthurium een van de meest geliefde kamerplanten. Mooi om te zien, makkelijk om te onderhouden en een hele persoonlijkheid in huis, die in wit een serene indruk maakt, terwijl de felgekleurde soorten juist een levendige uitstraling hebben.
lisianthus_2016-02

Lisianthus | Bloem van december

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket voor een ander… of lekker voor jezelf!
w11.rhipsalis.2018.4

Rhipsalis | Woonplant van november

novembre_orchidee.2018.4

Orchideeën (Vanda, Phalaenopsis, Cymbidium) | Bloem van november

Orchideeën bewaren veel geheimen; niemand kan echt zeggen hoe oud deze op één na grootste plantenfamilie ter wereld is. Wat we wel weten is dat de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden.
w10.a.petsplants_2018.4.mid_

Groene dierenvrienden | Woonplanten van oktober

Speciaal voor baasjes van honden, katten, konijnen en vogels die wel eens een groen blaadje lusten hebben we vijf diervriendelijke planten geselecteerd voor oktober. Chlorophytum (graslelie), Cyperus (parapluplant), Hordeum (kattengras), Beaucarnea (olifantenpoot) of Bambusa (bamboe) zijn allemaal mooi om te zien – ook voor wie geen huisdieren heeft – en veilig voor viervoeters en vogels.
chrysant2016-4_0

Chrysant | Bloem van september

De warme en kleurrijke chrysant staat dan in het zonnetje! Uw klanten vinden in de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl informatie over het ongekend brede kleurenpalet en de vele mogelijkheden van deze bloem. Laat u uw klanten ook kennismaken met de prachtige bloeier? Kom maar op met de herfst!
w9a_phalaenopis_2018_4e

Vlinderorchidee | Woonplant van september

Vlinderorchidee (Phalaenopsis) is een sierlijke orchidee wiens bloemen een beetje aan een vlinder doen denken. De plant in zijn geheel is eerder een groene ballerina. Uit een elegante hoge steel groeit een weelderige bloementak die zwierig naar beneden gaat hangen naarmate er meer bloemen uitkomen.
sunflower_2017-02

Zomerbloemen | Bloem van augustus

De Delphinium komt van Franse, Amerikaanse én Engelse kwekers. Een internationale dame dus. Al vanaf het begin van onze tuincultuur genieten we van deze prachtige bloemen. Omdat de bloemen naast ‘mooi zijn’ geen functie hebben (niet geneeskrachtig of eetbaar) waren ze niet interessant voor de landbouwbedrijven.
w8.scindapsus2018.4.mid_

Hebe | Woonplant van augustus

lelie_2016-04

Lelie | De bloem van juli

Lelies zijn niet alleen veelzijdig qua kleur, vorm en grootte, maar ook wat betreft hun herkomst. In het wild is de lelie te vinden in Korea, Japan en delen van Siberië, maar ook dicht bij de evenaar, in India.
w.7.succulenten_2018.7

Vette planten | Woonplanten van juli

Zeer decoratief, opvallend en buitengewoon makkelijk in de verzorging, er is veel te zeggen voor vetplanten als Echeveria, Crassula, Kalanchoe, Aeonium, Aloe, Haworthia en Rhipsalis. Het zijn allemaal succulenten, wat wil zeggen dat ze het vermogen hebben om vocht op te slaan in hun wortels, stengels en dikke bladeren. Hiermee kunnen ze drogere periodes, zoals bijvoorbeeld een vakantie, moeiteloos doorstaan. Vette planten zijn extra in trek omdat ze door hun aparte, soms grillige vormen uitstekend passen in de aanhoudende trend om botanicals een sfeerbepalende rol te geven in interieurs.
agenda-des-fleurs_juin_pivoine.2018.7

Pioenroos | Bloem van juni

Het is juni en dat betekent dat het tijd is voor de beeldschone pioenroos. Deze lieveling laat deze maand vele vazen stralen. Maar is evengoed veel te zien in bruidsboeketten en bijzondere centerpieces. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over de fenomenale pioenroos. Laat u uw klanten ook kennis maken met de pioen?
w6.a.chrysant_2018.9.mid_

Potchrysant | Woonplant van juni

b.calla_.2a.low_

Calla | Bloem van mei

De Calla, die ook luistert naar de naam Zantedeschia, is een graag geziene stijlvolle gast op feestelijke gelegenheden. Deze prachtig gevormde bloem doet ’t goed in luxe boeketten, corsages en decoraties, maar komt ook helemaal tot zijn recht bij jou thuis in de vaas.
w5.asia_.2018.4

Zenplanten | Woonplanten van mei

Bonsai, Ficus Ginseng en Dracaena lucky bamboo hebben krachtige vormen, groene kracht en een sobere uitstraling gemeen. Alle drie passen ze goed bij de groeiende belangstelling voor meer rust en zingeving in het leven. Daarnaast zijn het absolute blikvangers in de minimalistische interieurtrend die nog altijd aanhoudt. Zenplanten zijn makkelijk in het onderhoud, mooi om te zien en gezegend met een serene uitstraling die echt iets met hun omgeving doet.
w.4.a.hortensia.2018.10a.mid_

Hortensia | Woonplant van april

Licht zoetgeurende hortensia associeert vrijwel iedereen met de lange, lichte dagen van het voorjaar. Het is een zeer populaire woonplant met grote bolle bloemschermen vol stervormige bloemen in prachtige kleuren die gul en lang bloeien. Decoratief, vrolijk, rijke aanblik dankzij het groene blad én een indoor voorschot op de zomer, de periode waarin tuinhortensia’s bloeien. Als het niet meer vriest, kan hortensia ook het terras op of de tuin in, voor een tweede carrière als tuinplant.
b_gerbera.2018.7.low__0

Gerbera | Bloem van april

In april staan we stil bij Pasen en de komst van nieuw leven. Daar hoort een kleurrijke bloem bij. De gerbera is met haar vrolijke voorkomen de ideale kandidaat om deze maand extra te vieren. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze veelzijdige bloem. Laat u uw klanten ook kennis maken met de gerbera?
b.voorjaarsbloemen.2018.6a.low_

Voorjaarsbloemen | Bloem van maart

De lente staat voor de deur, een uitgelezen kans om dit te vieren met niet één, maar drie voorjaarsbloemen op de Bloemenagenda: ranonkel, anemoon en leucospermum. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze lentebloeiers. Laat u uw klanten ook kennis maken met voorjaarsbloemen?
b.freesia_2018.5.lows_

Freesia | Bloem van februari

Februari barst van de elegantie. De vrolijke blaadjes van de freesia zien er altijd perfect gestyled uit.
tulp_2017-2a

Tulp | Bloem van januari

Gaf je in de zestiende eeuw een tulp, dan gaf je rijkdom. In die tijd was de bloem namelijk mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam.
12-2017_amaryllus-04

Amaryllis | de woonplant van december

Stijlvolle en sensuele Amaryllis (ook bekend als Hippeastrum) is verkrijgbaar in vele variëteiten en rijke aardse kleuren. Grote kracht van deze woonplant is haar gedaanteverwisseling. Uit een bol komt een holle, statige stengel waaraan gladde knoppen komen. Die openen zich tot volumineuze kelken met fluweelachtige bloemblaadjes in wit, zalm, rood, roze of zelfs groen.
winterplanten-2017-38

Kerstplanten | tuinplanten van december

Naast de bekende kerstboom zijn er drie mooie groenblijvende planten die we tot kerstplant kunnen omtoveren: Buxus, Laurus en Chamaecyparis. Voor de deur, in de tuin of op het balkon geeft u deze permanente planten een gloedvolle metamorfose met sfeerverlichting en kerstversiering.
11.2017-09_cyclaam

Cyclaam | de woonplant van november

Dankzij de witte en felgekleurde bloemen is Cyclaam (Cyclamen persicum) de ideale plant om de donkere dagen blues mee te bestrijden. Hij mag er dan frêle uitzien, het is een sterke bloeier die uit een stevig knolletje komt. En er valt van alles mee te beleven. De groene bladeren groeien in een rozet, zijn hartvormig en hebben vaak een mooie zilvergrijze of lichtgroene tekening.
lisianthus_2015_03

Lisianthus | bloem van november

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief; ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket!
osmanthus_20_tvdm_november_equalise_mr

Schijnhulst | tuinplant van november

Schijnhulst staat in november als Tuinplant van de Maand in de spotlights. ‘Tuinplant van de Maand’ is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl. Kwekers en groenspecialisten uit de sierteeltsector selecteren op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl maandelijks een tuinplant met als doel consumenten te inspireren en te enthousiasmeren. Een tuin is namelijk geen tuin zonder planten.
viola_05_tvdm_oktober_harmonise_mr

Viooltje | tuinplant van oktober

In de volle grond, in bakken of potten op balkon of terras, de viool (Viola) bloeit overal maandenlang. In de winter bij flinke kou even iets minder, maar in het voorjaar gaat hij weer vrolijk door. Veredelaars en kwekers hebben de mooiste variëteiten gemaakt met gele, witte, roze, blauwe, oranje en rode kleuren.
10-2017-05._clean_greens

Zuiver groen | de woonplanten van oktober

Zuiver groen draait om planten met luchtzuiverende kwaliteiten, die het leefklimaat sterk verbeteren. Onderzoek van NASA heeft dat bewezen: sommige planten nemen schadelijke stoffen op en voeren die af met hun wortels. Daarnaast geven ze zuurstof af en helpen ze de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Woonplanten van de maand oktober zijn de toppers in de categorie Natuurlijke Luchtzuiveraars: Spathiphyllum, Gerbera, Nephrolepis en klimop.
11osmanthus_16_tvdm_november_equalise_mr

Chrysant | bloem van oktober

De symboliek van de chrysant? Deze bloem staat bij uitstek voor geluk en gezondheid. Met de stijlvolle chrysant haalt uw klant dus zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk.
09-2017-04

Alocasia | de woonplant van september

Alocasia, ook wel bekend als olifantsoor, heeft grote, mooi getekende bladeren. Ondanks het feit dat het een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien. Die stengels kunnen effen zijn, maar ook tijgerstrepen hebben en het blad is al even spraakmakend.
bolchrysant_37_tvdm_september_energise_mr

Bolchrysant | Tuinplant van september

Bolchrysanten stralen wanneer de dagen kort zijn. De plant reageert namelijk op deze korte dagen door knoppen aan te leggen en vervolgens zo rijk te bloeien dat het blad er helemaal onder schuil gaat. De mooie bollen vol bloemen schitteren wekenlang en geven zo nog meer glans aan de nazomer.
exotische_bloemen_2017-3.low_

Exoten | de bloem van september

In september staan we niet stil bij één bloem, maar drie! Strelitzia, gloriosa en anthurium zijn stuk voor stuk opvallende verschijningen die je vervoeren naar zomerse oorden. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over de strelitzia, gloriosa en anthurium. Laat u uw klanten ook kennis maken met de exoten?
gentiana_10_tvdm_augustus_equalise_mr

Gentiaan | Tuinplant van augtustus

Door zijn intens blauwe kleur en de mooie klokvormige bloemen laat de gentiaan ons wegdromen over alpenweides, de plek waar hij van nature groeit. Het assortiment gentiaan is flink ontwikkeld en er komen witte, roze, blauwe en tweekleurige variëteiten in voor. Een prachtige vaste plant voor in potten of in de volle grond.
hortensia_2017-2

Hortensia | De bloem van augustus

Het zomergevoel houden we nog stevig vast met de hortensia. Deze natuurlijke sfeermaker weet jaarrond de zonnestralen in huis te halen. De hortensia is met haar robuuste voorkomen een stukje vakantie in de vaas. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze veelzijdige bloem. Laat u uw klanten ook kennis maken met de hortensia?
08-2017-04

Aloë | de woonplant van augustus

Oersterk, krachtige vormen en makkelijk in de omgang: Aloë (officieel: Aloë vera) heeft blauwgroene dikke bladeren die 40-50 cm lang worden en vanuit een rozet in punten omhoog groeien, tot maximaal 100 cm. De bladeren zijn grijsgroen en hebben getande randen. Aloë is een buitengewoon zelfredzame plant, die vocht en voeding opslaat in de bladeren, om droge periodes door te komen. De woonplant bloeit in de zomer en helpt de lucht in huis schoon te houden.
bbh_tuinplant_van_de_maand_juli_zomerbol_op_pot_011_mr

Zomerbollen-op-pot: Tuinplant van juli

Wist u dat ook in de zomer bloembollen-op-pot worden verkocht? Ze brengen een terras in een instant zonnige sfeer. Als Tuinplant van de Maand juli selecteerden we drie zomerbloeiende bolgewassen-op-pot: Calla, Lelie en Ornithogalum. Gevarieerd, kleurrijk en imposant.
07-2017-05_0

Kalanchoë | De woonplant van juli

Prachtige verschijningsvormen, makkelijk in de verzorging en lang mooi, dat zijn de kenmerken die Kalanchoë een topper onder de bloeiende woonplanten maakt. Een aanwinst om het binnen mooier te maken, maar in het voorjaar en de zomer ook een populaire perk-, balkon- of terrasplant die zowel zon als schaduw kan hebben en eindeloos lang bloeit.
sunflower_2017-02

Zonnebloem | De bloem van juli

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien. Deze vrolijke bloem kent dus een zeer romantische maar dramatische love story…