Zonnebloem | De bloem van juli

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien. Deze vrolijke bloem kent dus een zeer romantische maar dramatische love story…

De zomer is in volle gang. Dat blijkt ook wel, want de koningin van de zomerbloemen zetten we deze maand extra in het zonnetje. De zonnebloem is met haar optimistische blik de ideale kandidaat om het buitenseizoen te vieren. Op Mooiwatbloemendoen.nl leest de consument alles over deze vrolijke bloem. Laat u uw klanten ook kennis maken met de zonnebloem?

De herkomst van de zonnebloem

The sunflower is in the Flower Agenda in JulyDe zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. Vandaag de dag smullen mens en dier nog steeds van zonnebloempitten. Wist je trouwens dat de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is? Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).

Kleuren en vormen van de zonnebloem

De zonnebloem kennen we vooral als de gele schoonheid, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies. Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. Welke verschijningsvorm je ook kiest, de zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel.

Boeketrecept met de zonnebloem

De ramen staan open, je voeten wandelen nakend door het huis en in je hoofd klinkt een heerlijk deuntje. Het is zo’n dag om van te genieten. Deel jouw heerlijke humeur met de rest van het huishouden met een geel boeket. De hoofdrol, uiteraard, weggelegd voor de koningin van de zomerbloemen: de zonnebloem. Dit heb je nodig:

Zonnebloem, Gladiool, Celosia, Gerbera, Gloriosa

BRON: BLOEMENBUREAU HOLLAND