+31 (0)71 403 08 70 contact@bloemenvanmaat.nl

Verrast u uw klanten de komende periode ook met de vele stylingmogelijkheden van deze kleurrijke bloem?

De herkomst

Orchideeën bewaren veel geheimen; niemand kan echt zeggen hoe oud deze op één na grootste plantenfamilie ter wereld is. Wat we wel weten is dat de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden. Daar groeien de verschillende soorten in de bomen en op de rotsen. Op basis van deze natuurlijke soorten zijn de orchideeën ontwikkeld die nu in uw winkel te koop zijn.

Kleuren en vormen van de orchidee

Wat de gewenste stijl ook is, de orchidee past altijd. Er zijn meer dan 25.000 soorten. De bloem is er in indrukwekkende kleuren, van poederige pastels tot candy pink of zen wit. Zelfs aan een tijgerprintje is gedacht. Kies in uw boeketten de vlinderachtige Phalaenopsis, de vampy Vanda, de ranke Cymbidium of ‘venusschoentje’ Paphiopedilum (lees: paa-fie-joo-pee-di-lum). Allemaal net zo prachtig als ze klinken.

Verzorgingstips voor de consument

Laat uw klanten extra lang genieten van hun orchideeën en geef ze onderstaande tips mee.
– Snijd 1 cm van de stengel af en zet de orchidee in schoon lauw water.
– Herhaal dat iedere vijf dagen.
– Gebruik geen snijbloemenvoedsel.
– Raak het kwetsbare binnenste van de bloem niet aan; zo wordt snelle verwelking voorkomen.
– Houd de bloem uit de buurt van direct zonlicht, de centrale verwarming en de fruitschaal

Zo maakt u een orchideeënboeket

De stijlvolle orchidee kunt u op vele manieren verwerken. Kies voor een indrukwekkend, groot boeket van orchideeën, Cymbidium en Salix. Of ga voor een verfijn arrangement met een natuurlijke uitstraling en combineer orchideeën met rozen, Calla en Salix. Wil uw klant graag een zonnig statement maken? Maak dan het gele boeket op de foto. U gebruikt hiervoor orchideeën, rode Salix, Calla en Hypericum en wax-kruid.

Symboliek van de orchidee

De orchidee staat voor zuivere vriendschap. Wanneer Brazilianen hem cadeau geven, geven ze een kus voor iedere bloem. Naast kussen en bloemen geeft men met een orchidee trouwens ook stijl; de orchidee was namelijk de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Dus is er een orchidee, dan is een stijlicoon nooit ver weg.