Lisianthus | bloem van november

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief; ze heeft een krachtige symboliek. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma. Dat maakt haar de perfecte kandidate voor een cadeauboeket!

De herkomst

De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze deze plant ook wel prairiegentiaan. Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de lisianthus pas echt in Japan. Het waren namelijk Japanse kwekers die in de jaren 1930 de prairiegentiaan kruisten. Daaruit ontstond de Lisianthus van nu.

Kleuren en vormen van de lisianthus

De lisianthus is veelzijdig. Ze is er in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren… De bloemenblaadjes van de lisianthus zijn trouwens, naast kleurrijk, ook nog eens heel zacht en delicaat.

Verzorgingstips voor de consument

Laat uw klanten extra lang genieten van hun lisianthus en geef ze onderstaande tips mee.
•    Snijd de stelen iets schuin af. Gebruik hiervoor een scherp mesje
•    Verwijder het overtollige blad, zodat er geen blad in het water hangt.
•    Zet de lisianthus in een schone vaas met schoon water.
•    Vul de vaas regelmatig bij: lisianthus heeft veel water nodig.
•    Door het dunne blad verdampt het water in de bloemen snel. Zet ze dus niet in de zon of bij andere warmtebronnen. Plaats de lisianthus ook niet op de tocht of naast de fruitschaal.

BRON: BLOEMENBUREAU HOLLAND