Chrysant | bloem van oktober

Zo maakt u een chrysantenboeket

Chrysanten laten zich goed combineren met andere bloemen. Kies voor de eenvoud van een robuuste pot met chrysanten, hangende Amaranthus caudatus en hortensia. Of ga voor iets meer kleur en laat de chrysant samengaan met rozenbottels en gerbera’s. En wat te denken van het verfijnde boeket op de foto? Hier zijn chrysanten gecombineerd met dahlia’s, gerbera’s, Aralia en Anthurium blad. Door het Anthurium blad aan de randen met bladkoper te beplakken, creëert u een wel heel bijzonder effect!

BRON: BLOEMENBUREAU HOLLAND

 

De symboliek van de chrysant? Deze bloem staat bij uitstek voor geluk en gezondheid. Met de stijlvolle chrysant haalt uw klant dus zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk.

 

De herkomst

In Azië is de chrysant al eeuwen razend populair. De bloem komt oorspronkelijk uit China en Japan waar men er direct verliefd op werd. Rond 1700 liet de chrysant zichzelf ook zien in Europa.

Kleuren en vormen van de chrysant

We zouden bijna vergeten dat de chrysant van oorsprong geel is; inmiddels is de bloem namelijk in een ongekend breed kleurenpalet te krijgen. Wie kiest voor kleur kan zijn huis verrijken met chrysanten in warme goudgele, bronsrode of diep oranje tinten. Of men gaat juist voor subtiel en rustig met chrysanten in kleurschakeringen van wit, roze of paars. Bovendien biedt deze prachtige bloeier ook nog eens volop keuze uit verschillende soorten: er zijn tros-, spriet- en santinichrysanten.

Verzorgingstips voor de consument

Laat uw klanten wel drie weken lang genieten van hun chrysanten met de onderstaande tips.
•    Zorg voor een schone vaas en schoon water.
•    Verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen.
•    Voeg snijbloemenvoeding toe.
•    Ververs het water om de vijf dagen en vul het regelmatig bij.
•    Zet de bloemen niet in de volle zon of op de tocht.